Ini antara makanan kegemaran aku..sanggup aku tinggalkan yang lain kerna dia..wahhhh...mcm hape. Aku penggemar sayo. lagipun pecal ni semuanya hanya menggunakan sayo mayo jek semata. Yang bukan sayo hanya tauhu je. Aku ni mmg pure javanese. so aku tak main la pecal yg ntah letak hape2 tu. Tolong la jangan letak tempe, nasi impit, sayo kobis bagai tu semua. Tak kena la wei. Bahannya mmg mudah.. Tapi tolong la jgn merapu. Peliklaaa... Pecal ni aku buat masa en asben xde. Bukan aku ingkar ya. Tapi dia bukan penggemar sayo seperti aku. En Asben tak kisah. Tapi tak best la mkn sorang. Ye dak??.. So aku buat masa dia xde. Dan kebetulan adek aku datang umah. Ape lagi...dok pulun adek beradek ni ddk kat dapo buat. Balik keje terus memasing sinsing lengan. Kemain gayanya nk makan punya pasal.
pasal kuah kacang ni pun satu hal. Ini adek aku yg bikin. Aku cuma tukang celur sayo and mkn jek....aku tgk dia baru lps blander semua bahan nk buat sambal kacang ni. kenkonon rajin, aku letak la gula dalam kuah kacang dia tu. bila aku letakkan gula, dia bleh marah aku plak "kakak, org dh letak gula la" "la mana aku tau ..ko x cakap"..dia pun membalas "org dah letak la..3 sudu" dengan rasa bersalah ni, si kakak ni gi la cedok la balik gula yg dia dah taruk dlm itu kuah. Salah aku la kiranya kacau dia buat kuah kacang ni...ttiba adek aku panggill...bila aku tanya kenapa, dengan muka ala2 sardin dia menjawab "yang org dh letak tu garam..bukan gula"....ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnn....sejak bila plak adek aku ni tak tau beza gula ngan garam.
bayangkan 3 SUDU BESAR garam..tak ke macam nk buat pekasam????....bila aku rasa, mak aiiii....dari hujung rambut ke hujung kaki rasa kemasinannya. Hmpeh ko dek. Nak tak nak, dia kena buat balik..heheh..padan muka. Sape soh marah kakak??..aku kan kakak....
bayangkan 3 SUDU BESAR garam..tak ke macam nk buat pekasam????....bila aku rasa, mak aiiii....dari hujung rambut ke hujung kaki rasa kemasinannya. Hmpeh ko dek. Nak tak nak, dia kena buat balik..heheh..padan muka. Sape soh marah kakak??..aku kan kakak....
No comments:
Post a Comment